Bedste fiskepladser til havørreder ved Mariager fjord

Bedste fiskepladser til havørreder ved Mariager fjord

Kort over fiskepladser i Mariager fjord

Idet jeg har fået meget positiv feedback på kortet over De bedste kystpladser på Djursland, så har jeg udvidet med endnu et kort. Denne gang er det en oversigt over de bedste fiskepladser ved Mariager fjord, som jeg efterhånden har fisket efter havørreder i, i en del år. Derfor har jeg også været hele fjorden rundt mange gange, i håbet om den store havørred. Men hvis du er ny ved Mariager fjord, eller bare har brug for information om pladserne, så vil du kunne bruge dette kort. Således at du ikke behøver at bruge helt så mange timer på at lærer alle havørredpladserne at kende. Endvidere vil jeg råde dig til at gemme linket til denne side på din computer eller mobil, således at du nemt kan finde det frem. På den både vil du nemt kunne finde en ny plads, næste gang du er på havørred jagt ved Mariager fjord eller når du sidder dagen før en tur og planlægger. Jeg har under kortet udvalgt nogle af mine favoritpladser ud, som du også kan læse om.

 

 

Saltværket:

Dette er en af de mest populære pladser at fange havørreder på, i hele Mariager fjord. Men selvom at det er en af de mest populære, så er det samtidig den mest hadet plads. Det kommer af at saltværket lukker varmt vand direkte ud i fjorden, hvilket betyder at havørrederne står på stribe lige udenfor hvor vandet bliver lukket ud. Det betyder at der til tider kan stå så mange havørreder på pladsen at man ikke kan undgå at fejlkroge disse fisk. Derved går det sportslige hurtigt over, og mange synes derved at det er synd for havørreder. Af samme grund er der de sidste par år blevet prøvet på at få oprettet et nyt frednings områder der, således at fiskene kan få fred. Denne fredning er dog ikke kommet endnu, så derfor kan du stadig fiske på pladsen

Sandskredet

Dette er en af de gode pladser i bunden af fjorden, hvor der kan fanges havørreder hele året rundt. Der er fine parkeringsforhold inde ved havnen, også er det ellers bare at fiske mens man går ud af. Det er ofte ved skoven, eller der hvor træerne starter at man oplever at fiskene opholder sig. På denne plads har jeg fanget nogle af de største havørreder, som jeg har taget i Mariager fjord.

Kongsdal

Dette er også en af de meget kendte pladser, og med god grund. For der kan virkelig være mange fisk på pladsen, både forår og efterår. Det er en plads med meget varieret bundforhold, hvilket gør pladsen rigtig fed. Da det ikke kun er mudderbund, som mange andre stedet i fjorden. Især området omkring den gamle havn skal fiskes rigtig godt, da det ofte er der hugget kommer.

Låenhus

Denne plads kan være vild, både i forhold til antal fisk og størrelse, men også pga. vind og bølger. Idet pladsen er en af de få pladser i fjorden, hvor man virkelig kan komme lang ud og derved også komme til at fiske over noget dybere vand. Derfor er det også en plads hvor man virkelig tror på at den store fisk kan bide på hvornår det skal være. Så hvis man er ude efter en konkurrence fisk, så er denne plads en rigtig god starter.

 

Hvis du mener jeg har glemt nogle pladser, eller har rettelser til kortet, så er du velkommen til at smide en besked i chatten herunder.

 

Knæk & bræk

Morten S

Just Predator Fishing


Relaterede Artikler

Djursland havørred konkurrence

Fisketure

1

Oxriver - put and take

Fisketure

1

Geoff Anderson Thermal 3 - Anmeldelse & test

Anmeldelser

1