Djursland havørred konkurrence

Djursland havørred konkurrence

Weekenden skulle bruges på kyst fiskeri efter havørreder, idet den lokale grejpusher afholdte havørred konkurrence på Djursland.  Konkurrencen startede om fredagen kl. 12 og sluttede om søndagen kl. 17, og derved havde jeg hele weekenden til at fange havørreder i. Jeg arbejdede desværre som altid længe om fredagen, og derved kunne jeg først komme afsted fra om lørdagen.

Der var præmier til de 11 største fisk, og over 100 tilmeldte personer til konkurrencen. Jeg havde derfor en klar forventning om at man skulle fange en havørred på over de 50 cm, for at komme i nærheden af en top 11 placering. Der tog jeg dog helt fejl!

Jeg planlagde min weekend således at jeg ville bruge min lørdag på den åbne kyst, for at se om jeg kunne fange en havørred med noget størrelse på. Det er altid et sats når man vælger at tage til yderkysten, idet der bare er længere mellem havørrederne. Men samtidig er det også der, hvor der er størst mulighed for at fange en havørred som ville kunne blade sig helt i toppen af en konkurrence.

Lørdag efter de store

Derfor valgte jeg lørdag formiddag at køre til Sletterhage, i håbet om at fange en stor havørred. Da jeg kom ud til pladsen blæste det rigtig meget, og det var derfor umuligt at fiske med flue på vestsiden af spidsen. Derfor valgte jeg at fiske på øst stykket fra Sletterhage fyr og op imod Lushage, hvor der var tæt på vindstille, idet de store skranter der er på fiskepladsen dækker godt af for vinden.

De første par timer gik uden at jeg havde nogle bid, eller så nogle havørreder. Efter nogle timer mødte jeg to andre fiskere, som var på vej hjem. De havde fanget en lille havørred på omkring målet, men ellers havde de også haft dårligt havørred fiskeri. 

Ved middagstid fik jeg fundet mig en god sten, hvor jeg kunne få pakket rygsækken op. Jeg fik fundet middagsmaden frem, nu hvor havørrederne ikke ville komme frem. Her overvejede jeg om jeg skulle køre til et andet sted, længere inde i Aahus bugt eller om jeg skulle blive ved. Jeg blev dog enig med mig selv om at jeg ville give den store havørred en chance mere, og derfor fiskede jeg videre ved Sletterhage resten af eftermiddagen, dog uden at fange nogen havørred.

Søndag med havørreder

Jeg havde på forhånd valgt at jeg ville fiske længere inde i Aarhus bugt, om søndagen. I håbet om at fange nogle havørreder, som formentlig ikke ville være blandt de største havørreder, men for at fange noget som måske bare ville kunne blande sig i top 11.  Jeg tog derfor til Knebel Vig, hvor jeg tidligere har haft godt fiskeri, og håbede på at fange nogle havørreder. Om søndagen havde jeg lokket min far med på tur, hvilket alene gjorde fiskedagen bedre, også vis det skulle vise sig at blive endnu en nultur.

Det skulle vise sig at være en god beslutning at tage til Knebel Vig, idet der ikke gik længe før den første havørred kom med et bid på min fars wobler, denne hoppede dog af inden den kom helt ind til netmaskerne. Men så vidste vi at fiskene var på pladsen, selvom at far var lidt usikker på hvor stor havørreden som han havde haft på egentlig var.

Efterfølgende blev det min tur til at fange en havørred. Denne havørred tog jeg på en lille Kutling imitation, vi fik taget et billede af havørreden efter afkogningen, og derefter blev den genudsat.

Herefter skete der noget lidt interessant, idet jeg fangede en havørred på de magiske 40 cm. Men idet en havørred på 40 cm ikke er særlig stor, og jeg normalt ville sætte en havørred på den størrelse ud. Så blev denne havørred selvfølgelig også genudsat.

Det interessante sker efterfølgende, hvor jeg finder ud af at der faktisk næsten ikke er blevet fanget noget til konkurrencen. Derved var der faktisk en anden fisker, som kom i top 11 og fik en 7 plads og derved fik præmie med en havørred på kun 40 cm, ligesom min.

Efterfølgende har min far og jeg snakket lidt om min havørred havde en kondi på over 1,00 som den skulle have for at blive godkendt i konkurrencen. Men efter at have læst lidt op på konditionsfaktoren, finder vi ud af at den kun skulle veje 640 g for at have en kondi på over 1,00. 640 g er virkelig ikke ret meget, og derfor er jeg formentlig gået glip af en præmie til en værdi på enten 1600 kr. eller 2800 kr., alt efter vægten.

Dette er en af de ting man godt kan ligge lidt vågen over efterfølgende, men på den anden side så blev havørred genudsat, og hvem ved, måske fanger jeg den igen næste år og får en større præmie for den.

Efterfølgende skete der ikke mere action, og vi kørte hjemad om eftermiddagen efter en god dag og weekend med havørredfiskeri.


Relaterede Artikler

Havørreder i efteråret – En tur med gode fisk og hygge

Fisketure

1

Vinter gedde

Fisketure

1

Billigt fiskegrej & fiskeudstyr på nettet

Anmeldelser

1