Er hornfisken kommet 2022 – Ja

Er hornfisken kommet 2022 – Ja

Hvornår?

Hornfisken melder normalt sin ankomst i slutningen af april måned plus eller minus et par uger alt efter vind og vejr. Højsæsonen for at fange hornfisk er i midten af maj måned, hvor det kan lade sig gøre at fange dem i hele landet. Hornfisken bliver i Danmark hele foråret og det meste af sommeren, og det kan derfor lade sig gøre at fange dem i en lang periode.

Begynder- & børnefiskeri

Fiskeriet efter hornfisk er nemt og kræver ikke det store, og derfor er det også et godt sted at starte hvis man er begynder eller er afsted med børn. I videoen nederst på siden kan du se hvordan fiskeriet efter hornfisk kan gøres:hop til video

Hvilket vejr er bedst til hornfisk?

Når hornfiskene kommer ind på det lave vand for at gyde, så er de ofte i overfladen. Hvilket betyder at hvis man fisker efter dem en dag hvor der er vindstille, så kan man tydeligt se hvor de opholder sig. Derfor er det modsat meget andet fiskeri, de bedste forhold når der er høj sol og ingen vind i midten af maj måned.

Hvordan fanger man hornfisk?

Hornfisk bider på næsten alt, når de først er i området hvor du fisker. Dog er deres næb og tænder meget små, og derfor kan det være svært at få dem til at blive siddende på krogen. Der findes som udgangspunkt 4 måder at fange hornfisk på: Sild, blink, flue og silketråd

Læs mere om en fiskeplads til hornfisk her: link

Hornfisk fanget på sild

Den mest effektive måde at fange hornfisk på er ved at bruge sild, som bruger trukket stille og roligt ind. Hornfisk fanget på sild kan gøres både via bombarda og almindelig prop, hvor brugen af bombarda klart er mest effektiv. Måden hvorpå det gøres er meget simpel idet man monterer sit bombarda flåd på sin line, og efterfølgende montere en lille trekrog 1-1,5 længere nede. Hvorefter man skærer et lille stykke sild af, og monterer på sin krog.

Herefter er man klar til fiskeriet, hvor der bare skal kastes ud også spinnes stille og roligt ind. Efter man har fanget sin første hornfisk, så kan man med fordel bruge et stykke af hornfisken fremadrettet i stedet for sin sild. Idet hornfisken hænger meget bedre fast i krogen, og derved behøver man ikke at skifte der nær så ofte som når der bruges sild.

Fang hornfisk på blink

Den nemmeste måde at begynde hornfiskeriet på, er ved at bruge et almindeligt blink. Hvis man bruger et blink med nogle gode farver, så er der oftest større chance for bid. De fleste grejbutikker sælger også små kasser med blink, som er designet til fiskeriet efter hornfisk. Disse blink er ofte lange og smalle samt meget farverige.

Fluefiskeri efter hornfisk

Noget af det sjoveste fiskeri efter hornfisk, er med fluestangen. Så hvis du allerede fisker med flue, og ikke har prøvet at fiske efter hornfisk med den, så gælder det bare om at komme afsted. Med fluerne kan det ofte være lidt svært at kroge hornfisken, idet dens mund er så lille. Derfor kan det ofte betale sig at fiske med nogle meget små fluer, da de nemmere kan sætte sig fast i munden på dem.

Fiskeri med silketråd efter hornfisk

En af grundene til at fiskeriet efter hornfisk er meget børnevenligt, er fordi der kan fiskes med silketråd. Når man fisker med silketråd, så behøver man ikke nogen krog og derved er der ikke nogen risiko for at få en krog i hånden.

Silketråd kan fiskes på alle de 3 ovenstående metoder, hvor man ved alle metoderne bare fjerner sin krog, og sætter silketråden på i stedet for. Pga. de mange og små tænder som hornfisken har inde i sit næb, så vikler den sig hurtigt ind i silketråden, så snart at den bider i den. På den måde kan silketrådene på nogle dage være mere effektive end både enkelt- og trekroge.

Video omkring fiskeriet efter hornfisk

 

Gode råd

Har du nogle gode råd som ikke er nævnt i artiklen, så skal du være velkommen til at skrive dem herunder i chatten. Således at andre fremover kan læse dem, og derved få gavn af dem

 

Knæk & bræk ude ved de danske kyster

Just predator fishing


Relaterede Artikler

Hornfisk nær Aarhus - Alrø dæmningen

Fisketure

1

Bølling Sø - En dag i flydering med store gedder

Fisketure

1

Vinter gedde

Fisketure

1