Favorit havørred plads i Aarhus bugt

Favorit havørred plads i Aarhus bugt

Efteråret er over os og temperaturen falder, både i luften og vandet. Derfor er det også nu du skal ud at fiske efter havørrederne, idet der er gode chancer for succes i denne periode. Havørrederne er begyndt deres vandring imod åerne, og derfor har du større mulighed for at fange nogle af dem. Samtidig har du også en bedre chance for at løbe ind i en af de helt store, en af dem som alle havørredfiskere går og venter og drømmer om. De store havørreder skal op i åerne for at gyde, og derfor kommer de forbi mange af de små pladser rundt i de forskellige fjorde og bugter.

Netop sådan en plads var jeg taget på efter arbejde, hvor jeg lige kunne nå et par timer inden det blev mørkt. Jeg var taget ud til en af mine favoritpladser i Aarhus bugten som ofte holder fisk, og som jeg derfor var sikker på ville holde fisk på denne tid af året. Problemet med pladser tæt på Aarhus er bare at der ofte er mange andre fiskere som har fået samme ide, og derfor kan det være en fordel at finde nogle pladser hvor parkeringen er lidt træls. Idet de fleste lystfiskere så falder fra, hvis man ikke kan parkere helt ned til pladsen. Pladsen jeg var taget til denne dag var netop en af disse, en plads tæt på Aarhus så jeg kunne nå det efter arbejde. Men samtidig en plads hvor man skal gå et stykke, og dermed et håb om at få pladsen selv.

Da jeg kom frem til pladsen kunne jeg dog se at jeg ikke var helt alene, en anden fisker var også taget til pladsen i håbet om at fange nogle havørreder. Det gjorde dog ingenting, idet personen havde valgt at fiske i den anden ende af pladsen, i forhold til hvad jeg havde tænkt mig. Jeg startede derfor mit fiskeri i enden af pladsen, for på den måde at kunne fiske hele strækket af. Det viste sig dog at jeg ikke behøvede at fiske ret langt før jeg fik lidt action, idet der allerede i første kast var hornfisk efter min flue. Da gik derfor heller ikke mere end et par kast før den første hornfisk valgte at blive sidende på den lille flue.

Den næste halve times tid var der hornfisk overalt, og hornfiskene begynde at irritere mig en smule, idet jeg kunne mærke dem nappe efter fluen i hvert kast. Hvilket også gjorde at der gik et par fluer til, idet de ikke altid kan holde til hornfiskenes skærpe tænder. Men efter en halv times tid med hornfisk, og en enkelt havørred som var oppe at vende efter fluen. Så lagde vinden sig en smule, og derefter forsvandt hornfiskene hurtigt.

Det passede perfekt, idet jeg var kommet til det klart bedste stykke på pladsen, og var sikker på at de næste 50 meter nemt kunne blive stedet hvor den første havørred skulle tages. Det blev helt som forventet, jeg havde ikke kastet mere end 5-10 gange på området, før den første havørred sad der.

På det efterfølgende stykke på ca. 50 meter blev det til hele 3 havørreder, hvilket gjorde at pladsen levede helt op til mine forventninger. Alle havørrederne blev taget på en lille kutling imitation, som altid plejer at fungere rigtig godt på pladsen. Der står en masse spredte tangbuske på pladsen, hvor man nemt kan se de mange kutlinger som er i området.

Lidt efter var den anden fisker som stod i den anden ende af pladsen på vej hjem, og kom derfor forbi og snakkede lidt. Han havde ikke fanget noget på pladsen eller set noget, selvom at vi havde stået under 300 meter fra hinanden hele tiden.  Jeg har tidligere skrevet om hvor vigtigt det er at kende sine fiskepladser, og vide præcist hvor på en plads der er bedst at fiske. Idet man nemt kan finde en masse informationer om rigtig mange fine fiskepladser på nettet og i forskellige artikler, men selvom at man er på den rigtige plads på den rigtige dag. Så kræver det stadig at man ved lidt om pladsen, og giver de gode områder på pladsen et par ekstra kast, idet havørrederne rigtig ofte står helt de samme steder.

Efterfølgende begyndte det at blive mørkt, og jeg vendte derfor snuden hjemad igen. Alt i alt blev det til en god aften efter arbejde, med 3 havørreder og et par hornfisk i hånden. Ud over fiskene gav det også en bekræftelse af at det godt kan betale sig at undersøge sine pladser lidt, og være opmærksom på hvad man ser og oplever når man står og fisker på en plads. Da det kan vise sig at blive en rigtig god viden, til de efterfølgende fisketure og kan betyde om du fanger noget eller får en nultur.

 

Knæk & bræk

Morten

Just Predator Fishing


Relaterede Artikler

Oxriver - put and take

Fisketure

1

Geoff Anderson Thermal 3 - Anmeldelse & test

Anmeldelser

1

Billigt fiskegrej & fiskeudstyr på nettet

Anmeldelser

1