Havørreder i Aarhus bugt

Havørreder i Aarhus bugt

Morgenmad før havørred

Dagen startede stille og roligt ud med en omgang morgenmad, hvorefter der blev pakket og kørt imod vandet. Jeg har aldrig haft det store held med at stå utrolig tidligt op, for at være ved vandet når solen står op, det har aldrig rigtig været der hvor jeg har fanget fisk. Samtidig så ville vandet skifte fra høj- til lavvandet omkring kl. 12 denne dag, så derfor var jeg ved vandet omkring kl. 11.

Der er stor forskel på om lystfiskere har lyst til at dele ud af deres fiskespots, men når det gælder fiskepladser til havørreder. Så har jeg ikke noget problem med at fortælle hvilke pladser der har givet mig fisk, i en bestemt periode. Derfor er det heller ingen hemmelighed at jeg fra start af var taget til Vosnæs lidt nord for Århus. Det hemmelige ved en havørredplads er ofte hvor på pladsen der er bedst, idet mange fiskepladser bare bliver nævnt som Vosnæs, Kalø slotsruin, Horsens fjord osv. Hvilket er meget store pladser som betyder at man nemt kan komme derud og fiske, samt fiske på steder som ligner gode opholdssteder for havørreder. Men når dagen er slut og man ikke har fanget noget, så er det ikke engang sikkert at man har fiske på præcis det område hvor der bliver fanget fisk. Jeg har ofte oplevet at på større fiskepladser, hvor der er mange gode spots, som kunne se ud til at holde på havørreder. Men når man har fisket sådan et sted flere gange, så oplever man ofte at det er de samme 50 meter man fanger fisk på gang på gang.

Ved Vosnæs har jeg også sådan et hotspot, hvor jeg det sidste halve år faktisk helt præcis har fanget fisk på 50% af mine ture dertil. Dette sker selvom at jeg gang på gang møder personer derude som ikke har fanget noget, og samtidig kan følge med i diverse Facebookgrupper hvor folk i samme periode skriver at de ikke så meget som har set eller mærket fisk på pladsen.

Havørreder ved Vosnæs

Denne dag fangede jeg også nogle mindre havørreder ved Vosnæs, som alle dog var under målet. For mig handler det heller ikke så meget om størrelsen eller om man fanger noget, men mere om at komme afsted og få noget frisk luft og komme lidt væk fra det hele. Hvis man så mærker fisk, eller får en god fisk med hjem, så er det bare et plus. Jeg fiskede ved Vosnæs et par timer, i perioden hvor vandet skiftede. Selvom at jeg ikke har haft det store held med at fange fisk fra morgen af når solen står op, så har jeg til gengæld haft held med at fange fisk når vandet skifter. Derfor tjekker jeg altid lige tidevandet inden jeg planlægger en fisketur efter havørreder, for hvis jeg kan få den planlagt således at jeg kan fiske mens at vandet skifter, så vil jeg helst det.

Havørreder ved Knebel vig

Efterfølgende kørte jeg lidt længere væk fra Århus og fiskede ved Knebel Vig, hvor der også skulle vise sig at være havørreder. Jeg fiskede i en lille vig med meget lavt vand, hvor jeg kun stod i vand til lige under knæene selvom at jeg var et stykke ude. Når der ikke er meget vand og man kan gå langt ud, så er det vigtigt at fiske på hele området. Hvilket betyder at man skal huske at fiske ind mod land, selvom at man har en tendens til kun at fiske væk fra kysten. Dette kan også ses i den lille film jeg har lagt op af fisketuren øverst her på siden, her hopper den sidste fisk på, på et kast ind imod land.

Herefter blev det ikke til flere havørreder på denne havørredtur, og vendte snuden hjemad igen ved 4 tiden om eftermiddagen.

Hvis du har spørgsmål til mine fisketure eller evt. kunne tænke dig at være med på en tur, så skriv en kommentar herunder, så vil jeg svare så godt jeg kan.

Knæk & bræk   


Relaterede Artikler

Oxriver - put and take

Fisketure

1

TFO Axiom ii-x - Anmeldelse & test

Anmeldelser

1

Favorit havørred plads i Aarhus bugt

Fisketure

1