Hornfisk nær Aarhus - Alrø dæmningen

Hornfisk nær Aarhus - Alrø dæmningen

Optakten

Dagen var kommet, hvor der forhåbentlig skulle fanges massevis af hornfisk. Jeg havde planlagt en fisketur efter hornfisk med hele flokken, hvilket vil sige at både pappa og brødrene havde tid til at tage med. Planen var lagt, og det var blevet besluttet, at vi skulle mødes om morgenen kl. 07:00, hvorefter vi i samlet bil skulle køre til Alrø i håbet om hornfisk.

Tidspunktet

Normalt begynder hornfiskene at nærme sig kysten i slutningen af april, hvor de store hunner kommer tæt på land. Herefter kommer hannerne, som ofte er lidt mindre. Når de først er kommet tæt på land, så kan der stort set fanges hornfisk alle steder.

Vi valgte at tage til Alrø dæmningen søndag d. 7 maj, hvor vi ofte har fanget mange hornfisk. Endvidere havde jeg allerede weekenden før, fanget lidt hornfisk inde i Aarhus bugt, samt set en masse opslag på diverse medier med personer, som havde fanget hornfisk i perioden op til. Derfor var jeg også ret overbevist om, at vi nok skulle mærke nogle ryg i stængerne i løbet af fisketuren.

Starten på dagen

Vi startede som sagt dagen tidligt og kørte imod Alrø, med et lille stop ved en bager på vejen, således vi havde morgenmad til når vi nåede frem, inden fiskeriet skulle begynde. 

Der findes en masse forskellige måder at fange hornfisk på, og hvis hornfiskene først er på pladsen, så hopper de også mere eller mindre på alt. Derfor startede de andre ud med at fiske med sild, som ofte plejer at virke godt. Sildestykker bliver sat efter et bombardaflåd i en lille 3-krog, hvorefter det er klar til at blive fisket med. Jeg startede med fluestagen, hvorpå jeg for enden havde en almindelig reje imitation. På den måde fiskede vi de første par timer, inden vi mødtes ved bilen ved middagstid. Under fiskeriet mødte vi andre fiskere, som havde haft mere eller mindre held med deres fiskeri efter hornfisk. Der var nogle stykker som ikke havde fanget noget, og et par andre som havde fanget en del, og endda også havde fået havøredder med hjem.

Middag med grill og opsummering

Da kl. nærmede sig 12:00 blev stængerne pakket væk for en tid, og der blev tændt op i grillen. Hvorefter vi fik lavet en opsummering af hvad vi havde fanget, og hvad der virkede bedst, imens grillen blev klar. Til middag havde vi 4-5 stykker med på land, men havde også sat nogle af de mindre ud igen. Så alle havde mærket lidt i løbet af de første par timer, det viste sig dog, at der hvor jeg havde fisket, havde der været mest liv. Jeg vil tro at jeg havde haft 20-30 bid på fluen, men rigtig mange af dem blev ikke siddende. Derfor besluttede vi os for, at vi alle ville fiske i samme område om eftermiddagen, som jeg havde fisket ved om formiddagen.

Efter at vi havde fået nogle pølser og brød samt lidt sodavand, så satte vi igen kursen ud i bølgerne. Denne gang var fluen blevet skiftet ud med den berømte silketråd, i håbet om at flere ville blive siddende.

The sweet spot

Efter en lille gåtur var vi alle på pladsen, hvor der skulle fiskes, og der gik ikke mere end et enkelt kast før jeg mærkede den første hornfisk, dog blev den ikke siddende. Silketråden virkede bedre end de almindelige reje imitationer i forhold til antal hug, men procentvis i forhold til hvor mange der blev siddende, så var det desværre nogenlunde det samme. Selvom at de andre havde været lidt skeptiske omkring hvor mange hug jeg fortalte, jeg havde haft, så blev de alligevel hurtigt overbevist om at det var rigtigt. Der gik ikke længe før vi alle havde fanget en hornfisk på pladsen, og huggene blev ved med at komme. Dette betød at vi i løbet af eftermiddagen både satte en del hornfisk ud igen, men også mistede en del ved landing. Idet koncentrationen begyndte at dale en smule, da vi godt kunne se at vi ikke kunne bruge alle hornfiskene til noget.

En god dag

Eftermiddagen begyndte så småt med at blive til aften, og hvis vi skulle være hjemme til aftensmad, så skulle vi til at have pakket sammen. Derfor begyndte vi at gå imod bilen omkring kl. 16:00, således at vi ikke kom for sent til aftensmaden, som var blevet lovet ville være klar derhjemme.

Da vi kom tilbage til bilen kunne vi opsummere dagen med 10 hjemtaget hornfisk, en masse sol og desværre en enkelt knækket stang som var helt ny, som vi dog håber på at få byttet da det var første gang den var i aktion. 

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer hertil, så skal du være velkommen til at smide dem herunder, hvorefter vi vil svare så godt som muligt.

 

Knæk & Bræk

Just Predator Fishing


Relaterede Artikler

Djursland havørred konkurrence

Fisketure

1

Oxriver - put and take

Fisketure

1

Pattegrisen - Marabou

Fluebinding

1