Loch Nees - Put and Take

Loch Nees - Put and Take

Der findes rigtig mange gode put and take søer i Danmark som på hver deres måder giver gode indtryk. Jeg har efterhånden fisket i ret mange af dem, derfor er jeg også begyndt at have lidt forventninger til en put and take når jeg besøger en, idet jeg ved at der er så mange som gør det så godt. En af dem som dog skiller sig ud, og som klart er en af de bedste jeg har fisket i, er Loch Nees put and take.

Jeg vil i denne artikel snakke lidt om hvorfor jeg synes at netop Loch Nees put and take skiller sig ud fra mængden, og komme med lidt billeder derfra, så det hele ikke bare bliver røver-fiskehistorier.

Stedet

Det er efterhånden en del år siden at jeg første gang, besøgte Loch Nees put and take. Dengang var der kun en sø man kunne fiske i, men man kunne til gengæld både fange ørreder, stør og maller i den. I dag er Lock Nees put and take blevet en del større, og de større fisk har fået deres egen sø. Derfor kan man i dag fange forskellige typer af ørreder i den oprindelige sø, og alle de større fisk som gedder, maller og stør er blevet flyttet over i deres egen.

Det gode ved Loch Nees put and take

Alle de gange hvor jeg har været ved Loch Nees put and take, så har jeg fanget fisk, hvilket alene flytter stedet et stykke op af min put and take rangstige. Endvidere så er det altid nogle flotte og ikke mindst store fisk som bliver sat ud der, som også fremgår af billederne.

Stedet er også lavet således at der er plads til at fiske med flue hele vejen rundt om søen, hvilket også er et stort plus. Idet jeg næsten altid fisker med fluekæppen ved put and take søer, så er der ikke noget mere irriterende end hvis at der ikke er ordentlig plads til bagkastet. Nogle vil sige at det er bare er et spørgsmål om teknik, men jeg mener at teknik skal gemmes til en tur ved åen. Så når man tager i put and take, så skal der være plads til alle fluefiskere.

Til sidst så er forholdene i orden, hvilket også er en god faktor, når en put and take skal vurderes. Der er fine læskure hele vejen rundt om søerne, der er stillet skraldespande op, og der er en fin renseplads til når fiskedagen er ovre. Endvidere er der også fint toilet, grill og tipi hvor man kan få varmen.

En anden fordel der er ved Loch Nees put and take, er at de gør meget for at holde søerne isfri om vinteren. Nogle put and takes vælger at lukke i vintermånederne, men Loch Nees vælger at holde åben, og endda fjerne isen når den begynder at komme. På den måde er det først når det er koldt i en længere periode, at Loch Nees put and take fryser til. Endvidere så er de rigtig aktive på Facebook, således at man altid kan følge med i om søerne er fri for is.

Facebook

Loch Nees bruger Facebook rigtig meget, hvilket jeg synes fungerer rigtig godt. Idet man altid kan følge med i hvornår der bliver sat fisk ud, og hvor mange fisk der generelt bliver fanget i en given periode. I nogle andre put and takes kan man godt blive lidt i tvivl om der overhovedet bliver sat fisk ud, men det sker ikke ved Loch Nees put and take, idet der flere gange om ugen bliver lavet opslag om at der er sat fisk ud i søen.

For at hele ikke bare skal være sød musik i jeres øre, så vil jeg gerne komme med noget mindre godt omkring søen. Men i dette tilfælde kan jeg kun komme i tanke om Loch Nees put and takes placering på landkortet. De ligger langt vest på, så alt efter hvor man kommer fra så vil mange skulle køre langt for at komme dertil. Endvidere så fordi søen ligger hvor den gør, så er der ofte blæsende der, hvilket til tider kan være træls. Men når det eneste mindre gode man kan komme i tanke om i forhold til en put and take er blæsende vind og dens placering, så må man bare konkludere at det alt i alt er et rigtig fedt sted at tage på put and take fisketur.


Relaterede Artikler

Havørreder i efteråret – En tur med gode fisk og hygge

Fisketure

1

Lyngsø - En sø med mange gedder

Fisketure

1

Scierra Big Fly - Anmeldelse & test

Anmeldelser

1