Lyngsø - En sø med mange gedder

Lyngsø - En sø med mange gedder

Det sidste stykke tid har der været lidt stille her på siden, det skyldes bl.a. at jeg har haft travlt med arbejdet og selvfølgelig fisketure 😉, hvilket har gjort at artikler her på siden er blevet nedprioriteret. Nu vil jeg dog prøve at prioritere artiklerne herinde lidt højere, og har jo heldigvis været på en masse spændende fisketure det sidste stykke tid, samt fået en del nyt grej som der også vil komme reviews af.

Nok om mig og travlhed, du er sikkert kommet herind for at læse om fiskeri. Her i foråret har jeg fisket en masse nyt vand, i håbet om at finde drømme spottet. Et spot hvor man både kan fange mange gedder og store gedder, men dette spot ser dog ud til at lade vente på sig. Jeg har dog både fundet frem til søer hvor der kan fanges mange gedder, og søer hvor det er blevet til nogle halvvoksne gedder.

I Silkeborg ligger der en mindre sø, der hedder Lyngsø. Dette er den perfekte sø til hurtige fisketure, og ture på blæsende dage, også er der mange gedder. Søen ligger inde i byen, så den er super nem at komme til. Der ligger huse rundt om det meste af søen, og hvor der ikke er huse ligger der skov, hvilket gør at den er dækket meget af, og derved nemt kan fiskes ved når det er blæsevejr.

Denne dag havde jeg pakket flyderingen i bilen og sat kursen mod Silkeborg, i håbet om at fange en masse gedder. Da jeg ankom til søen fik jeg parkeret tæt på vandet, så jeg nemt lige kunne tage flyderingen på nakken de sidste 100m ned til søen. Vejret var dejligt, og man kunne virkelig mærke at der var forår i luften.

Forår i luften & i vandet

Det var dog ikke kun i luften at der var kommet forår, også gedderne i vandet var der kommet liv i. Hvilket også betød at der ikke gik længe fra at jeg fik sat mig i flyderingen, til at den første gedde hoppede på min nybundet flue. 

Geddefluen

Fluen som gedden valgte at smække til er en klassisk grøn og guld geddeflue, som er bundet på en halvstor enkelkrog. Dette geddeflue mønster er klart det jeg har taget flest gedder på, og er da også uden tvivl den flue som jeg har fisket mest med efter gedder. Ofte siger man at man skal bruge neutrale farver i klart vand, og bruge de mere kraftige farver i mørk og grumset vand. Men denne geddeflue som er i meget kraftige farver, og som kan ses i næsten alt vand har virkelig gjort det rigtig godt for mig i de klare Silkeborg søer.   

Alle gedder jeg fanger, bliver selvfølgelig sat ud igen. Således at andre måske kan være heldig at have samme oplevelse med dem som jeg har haft. Men inderst inde er det jo nok mere i håbet om selv at fange dem igen når de er blevet 10+ kg, end for at andre kan have fornøjelsen af at fange dem. Derfor blev denne gedde også sat ud igen, en flot gedde på lige under 5 kg.

Jeg har efterhånden fisket i Lyngsø en del gange, og de største gedder jeg har fanget der har været på omkring de 5 kg. Derfor er det ikke nogen sø, hvor man kan fange de helt store basser, men stadig en sø som er et besøg vær, idet der virkelig er mange gedder i søen.

Dette kan min bror bekræfte, idet jeg en dag i maj havde lokket ham med på fisketur til Søen, fordi han bor tæt derpå. Den fisketur går der nok en god rum tid før han glemmer, idet han formåede at fange intet mindre end 14 gedder på omkring 2 timer. Under fiskeriet var der flere gange hvor han brugte mere tid på at få halet gedderne ind, end på at fange den næste. Idet de i perioder hoppede på i hvert eneste kast, hvilket gjorde fisketuren til en af de sjoveste jeg har været på. Dog endte den ligeså hurtig for min bror som den startede, da en af gedderne valgte at løbe væk med hans wobler, hvorefter vi aldrig fandt en ny som kunne gøre effektiviteten efter.

For at kunne fiske i Lyngsø, så skal man være medlem af Silkeborg Fiskeriforening, eller have lovlig adgang til vandet på anden vis. Dette kan der læses mere om på deres hjemmeside: Her

Til sidst får du lige nogle flere billeder af gedderne fra Lyngsø.

Knæk & bræk, hvis du tager til søen

Just Predator Fishing - Morten

 


Relaterede Artikler

Loch Nees - Put and Take

Artikler

1

Fluegrej til gedder

Artikler

1

Billigt fiskegrej fra Kina

Artikler

1