Pattegrisen - Marabou

Pattegrisen - Marabou

Selvom at det efterhånden er mange år siden at pattegrisen så dagens lys, og de danske lystfiskere derved begyndte at fiske med den, så er den stadig en flue som ofte bliver omtalt. Det sker fordi fluen både er hadet og elsket, idet nogle lystfiskere kun fisker med denne flue hele året rundt, og andre aldrig kunne finde på at sætte den for enden af deres fiskeline.

Jeg skal ikke gøre mig til herre over hvorvidt man skal elske eller hade denne flue, og vil derfor lade det være op til jer selv om i vil benytte den. Personligt er det ikke en flue jeg fisker ret meget med, men alligevel er den altid i flueæsken da den nemt kan fange havørreder.

Hvis man skal binde fluen som den originalt blev lavet, så skal der bruges mange materialer og også ret dyre materieler. Derfor er der efterhånden kommet rigtig mange varianter af fluen, hvor nogle efter min mening er mere vellykket end andre.

I denne artikel kan du se hvordan jeg binder mine pattegrise, hvor jeg har fjernet nogle efter min mening overflødige elementer, samt byttet de dyre spey hacklefjer ud med almindelig marabou fjer.

Materialer:

Krog: Gamakatsu F314 str. 4 – 10

Tråd: Lys pink
Belastning: Blyfri metaltråd
Hale: Lille lys tealfjer
Hale hackelMarabou salmon pink
Øjne: 2 stk.
Rib: Nylon line 0.15-0.30 mm.
Kropshackel: Marabou salmon pink
Krop: SLF saltwater dubbing farve shell pink 

Jeg har efterhånden fanget mange havørreder på pattegrisen lavet med marabou fjer, og der er ingen tvivl om at fluen er effektiv. Derfor mener jeg heller ikke at der nogen forskel på hvor mange havørreder man fanger, alt efter om man vælger at binde den dyre originale pattegris med spey hacklefjer eller denne billigere pattegris lavet med marabou fjer. Hvis i har nogle gode erfaringer med at lave pattegrisen med spey hackle, marabou eller noget helt andet, så skal i være velkommen til at dele det med os via chatten herunder.   Just Predator Fishing 

 

Herunder kan i se hvordan den originale pattegris bliver bundet:

Herunder er det en mere opdateret version:

 

Just Predator Fishing

 Morten S


Relaterede Artikler

Status på d. 1 Maj

Fisketure

1

Brendas Mor

Fluebinding

1

Billigt fiskegrej & fiskeudstyr på nettet

Anmeldelser

1