Scierra Big Fly - Anmeldelse & test

Scierra Big Fly - Anmeldelse & test

Introduktion

Scierra Big Fly er modellen som Scierra har udviklet til fiskeriet efter gedder, sandarter og store aborre. Stangen er udviklet til at kunne kaste med store fluer samt håndtere alt fra synkeliner til de helt store 10 kg plus gedder.

Opbygning

Stangens opbygning er overordnet bygget op på samme måde, som de andre stænger Scierra har i deres sortiment. Dog kommer Big Fly med en større fight butt, end man finder på nogle af de andre modeller som de laver. Den store fight butt er selvfølgelig sat på, for bedre at kunne håndtere de store fisk. Hvilket passer rigtig fint til stængerne, idet den mindste Big Fly bliver lavet i er en klasse 8.

Resten af opbygningen af stangen er som vi kender Scierra, idet den er lavet på samme måde som både Scierra Surge og Scierra Salis. Den store forskel fra Big Fly og til de andre modeller er klasserne som den bliver lavet i, da Big Fly kun bliver lavet fra klasse 8 og op til klasse 10. Endvidere er stangen rød med rød på, idet selve klingen er lavet i en hurtig rød, og beviklingerne er lavet i en lidt mørkere rød. Hvilket betyder at de har lavet den på samme måde som Scierra Salis modellerne som er blå med blå.

Kasteegenskaber

Det er ikke kun på farven at Scierra Big Fly har taget fra søstermodellen Salis, idet både Salis og Big Fly har aktionen som Scierra kalder for 1/2. Hvilket betyder at stangen bøjer ca. hvalvejs ned i klingen under et normalt kast. Man får fornemmelsen af at Big Fly og Salis er den samme stang, hvor Big Fly bare bliver lavet i nogle højere klasser, samt med større fight butt.

Dette er dog kun en god ting, for der hvor Salis stangen kom til kort var på distancen, hvilket Big Fly ikke har brug for på samme måde. Derfor får man med Big Fly en stang som virkelig kaster godt, og som nærmest kaster ALT ud på de 20-25 meter. Men ligesom Salis, så er det utrolig svært at få flere kræfter ud af Big Fly stangen, hvilket også betyder at man næsten aldrig kan kaste en hel line ud, også selvom at man sætter en mindre flue for enden af linen, så er det meget svært at kaste de 30 meter ud med denne stang.

Men med en geddestang er det ikke nødvendigt at kaste så mange meter line ud, ofte handler det mest om at kunne kaste 15-20 meter henover noget grøde eller ind imellem nogle siv, hvor gedden ofte står og venter. Denne del gør stangen til topkarakter, og der er intet at sætte en finger på i forhold til kasteegenskaber, når man ser på at stangen er lavet med det formål at smide selv de største fluer ud på de 20 meter.

Fordel / Ulemper

Fordele:

Prisen – Stangen er en af de billigste på markedet indenfor geddefiskeriet

Kasteegenskaberne – stangen kaster fremragende, og udfører jobbet som den er bygget til

Farve & finish – Stangen er bygget rigtig godt, og de røde farver er super fede (Hvis man er til en stang med lidt farve på)

Ulemper

Vægt – Stangen ligger lidt i den tunge ende, i forhold til andre mærker (Men holdt op imod prisen, er det forventeligt)

Fight butt – Der er en forholdsvis skarp kant på stangens fight butt, hvilket man tydeligt kan mærke når man kaster med stangen

Pris

Prisen er som forventet for en Scierra stang som ofte ligger mellem 1.000-2.000 kr., hvilket også er tilfældet med denne fluestang. Vejledende udsalgspris for en Scierra Big Fly er 1.999 kr., men oftest kan den findes til 1.350-1.500 kr. Jeg har endda set den på tilbud til 1.000 kr., og for en tudse så finder man efter min mening ikke en bedre fluestang til gedderne.

Konklusion

Scierra Big Fly er en fremragende fluestang til geddefiskeriet, og vil gøre enhver ejer glad. Personligt har jeg selv droppet min Vision Big Daddy fluestang, og bruger efterhånden kun Scierra Big Fly og det er selvom at stangen ”kun” koster ca. det halve af hvad jeg i sin tid gav for min Vision Big Daddy.

Derfor giver jeg stangen 8 ud af 10 mulige stjerner, og den eneste grund der gør at stangen ikke får 10, er pga. den måde som Scierra har lavet deres fight butt på. Den kan virkelig irritere en, hvis man fisker i t-shirt hvor man ikke har noget tøj på sin underarm, og derved får trykket kanten af den store fight butt ind i armen hele tiden.

Alt i alt en stang du på ingen måder kan gå galt i byen med, hvis du er ude efter en ny fluekæp til de store gedder m.m.!.

Hvis du har nogle erfaringer med denne stang, eller en kommentar til noget jeg evt. har glemt at nævne, så skal du være velkommen til at dele dem med os i chatten herunder.


Relaterede Artikler

Billigt fiskegrej fra Kina

Artikler

1

Hornfisk nær Aarhus - Alrø dæmningen

Fisketure

1

De bedste kystpladser til havørreder på Djursland

Artikler

1