Sommergedder på fluestang

Sommergedder på fluestang

Det er blevet sommerferie og dermed også tid til at tage på fisketur. Jeg havde arrangeret en geddetur til den lokale sø sammen med min bror, i håbet om at få et par gedder på krogen. Geddefiskeriet skulle som altid foregå med fluestangen, hvilket betød at jeg dagen forinden lige havde været fluekassen igennem og lavet et par nye fluer og rigs, således at vi var helt klar til turen.

Vi mødtes ved søen efter aftensmad, og planen var at fiske nogle timer inden at det blev mørkt, da vi tidligere klart har haft det bedste geddefiskeri i timerne fra kl. 20-22. Ude på søen valgte vi at smide anker på et område hvor jeg tidligere har fanget godt med gedder, i håbet om at det var i dag at jernhans ville tage en af vores fluer.

Området ligger et godt stykke ude i søen og jeg har derfor en ide om at det er stedet at fange en af de helt store, idet mange af de små gedder burde være sorteret fra så langt ude. Området er en stor skrænt, hvor dybden er ca. 3-5 meter, og hvor der på alle sider er skrænten er over 10 meter dybt. Hvilket teoretisk gør området til det helt perfekte geddespot.

Spottet viste sig også hurtigt fra sin gode side, idet vi ikke havde fisket mere end 5-10 min før den første gedde ville lege med

En fin sommergedde som gav en god fight på fluegrejet, selvom at den ikke er nogen kæmpe gedde. Efterfælgende gik det som vi havde håbet på, og vi fangede begge nogle fine fisk på 3-4.5 kg. Hvilket resulterede i en forrygende aften med geddefiskeri, hvor vi endte med at have en gedde i båden ca. hver halve time, hvilket vi vist ikke kan brokke os over.

Selvom at det ikke blev dagen hvor jernhans ville lege med, så var det stadig en perfekt tur i det gode sommervejr. Så alt i alt en vellykket tur, som jeg håber der vil komme mange af henover sommeren, også skal jernhans nok komme på et tidspunkt. 

Hvis du har nogle erfaringer med fluefiskeriet efter sommergedder, så er du mere end velkommen til at dele dine erfaringer med os, og dem som læser med, herunder i chatten. 

Knæk & bræk

Just Predator Fishing


Relaterede Artikler

Polar Magnus

Fluebinding

1

Favorit havørred plads i Aarhus bugt

Fisketure

1

Bind din egen geddeflue

Fluebinding

1