Store gedder på flue

Store gedder på flue

Forberedelse

Jeg havde i længere tid gået og ventet på at blæsten skulle ligge sig, således at jeg kunne komme på fisketur igen. Jeg havde ikke været afsted efter gedder den sidste måneds tid, da det havde blæst hver gang jeg havde fri og tid til at fiske. Men denne weekend så det ud til at vinden ville ligge sig, og komme under de magiske 5 m/s således at jeg kunne komme på søen.

Lørdag var jeg taget hjem til de gamle, for at få pakket mit fiskegrej til turen, således at alt var klart til at fange de store gedder på fluestangen om eftermiddagen. Dagen skulle dog vise sig at blive en smule bedre, idet min storebror også havde valgt at tage på besøg hos de gamle den dag. Han ville selvfølgelig også med på geddetur, og modsætning til så mange andre gange, så havde han faktisk tiden til det denne gang. Derfor fik vi også fundet hans fluestang frem fra gemmerne, således at han også var klar.

Afgang til den lokale sø

Efterfølgende var det blevet tid til at tage af sted, så vi fik fyldt bilen med vores grej, batterier, el-motor og sodavand. Da vi ankom til den lokale sø var vejret helt perfekt, i forhold til at skulle ud på søen i en lille jolle med el-motor. Solen skinnede og der var næsten ingen vind, så humøret var helt i top. Så manglede vi bare at geddernes humør også var i top, således at der ville komme nogle bid på fluerne.

Efter en lille sejltur var vi fremme ved mit favorit spot, hvor vi ofte har fanget både fine gedder og aborre. Spottet er et lavvandet område som ligger et stykke ude i søen, hvor der er godt med tang og planter som vokser helt op til overfladen. VI ligger oftest lige på kanten af planterne, og fisker ude over det lidt dybere vand. Der er mange småfisk helt inde imellem planterne, men der er det ikke til at fiske, idet planterne står for tæt. Samtidige så virker det også til at de store gedder svømmer rundt lidt uden for planterne, hvor der er bedre plads.

The sweet spot

Der gik da heller ikke længe før at den første gedde valgte at smække til min brors geddeflue, den nåede næsten ikke at ramme vandet før der var bid. Han havde valgt at kaste den ud over det lidt dybere område, som ofte holder gedder og i dag var ingen undtagelse. Gedden fightede rigtig godt, og den tog en del rigtig gode udløb, og brormand nåede da også lige at nævne at den virkede til at være halvstor da han så den første gang imens jeg var ved at finde nettet frem. Da vi fik den landet i nettet, så kunne vi da også godt se at den ikke var helt lille, men dog ingen rekordfisk. Vi fik den vejret i nettet, og vægten sagde på den gode side af 6 kg. En super første fisk, som nu skulle op af vandet for at blive taget billede af, og derefter genudsættes. Problemet opstod så i at jeg altid bare tager gedderne op via gællegrebet, men min bror altid har brugt en libgrip til det. Dette havde jeg selvfølgelig ikke tænkt på, og derfor havde vi ikke nogle redskaber med til denne del. Derfor fik min bror lige et hurtigt 20 sekunders kursus i hvordan han skulle tage ved gedden, således at vi kunne få taget billedet.

Det gik også rigtig fint de første 20 cm han fik løftet den op over vandet, hvorefter den lavede det regelmæssige spjæt, hvilket gjorde at fingrene kom ind til tænderne hvorefter gedden valgte at klappe godt og grundigt sammen.   

Herefter brokkede min bror sig lidt, men vi fik dog taget billedet og sat gedden ud i nettet igen, som hang ud over kanten på jollen, hvorefter vi fik genudsat gedden uden problemer. Efterfølgende kunne jeg dog konstatere at han ikke bare peb, men at gedden faktisk havde haft ret godt fat i ham.

Efter en del tid og lidt primitiv forbinding i form af en solbrillepudseklud, fik vi dog mere eller mindre styr på hånden, og fiskeriet kunne stille og roligt forsætte.

Vi havde ikke fisket længe før min bror igen havde bid, og denne gang føltes det igen som en bedre fisk. Efter et par minutter ser vi fisken for første gang, og kan se at den igen er stor. Vi er dog på daværende tidpunkt i tvivl om den er større end den første, da de så ud til at have ca. samme størrelse. Denne gedder fighter også fremragende, og tager mange gode og hånde udløb som virkelig får testet bremsesystemet på fluehjulet, hvilket er en fryd for enhver fluefisker når ens grej bare spille max. Efter en 10-15 min får vi landet gedden, som nu står stille og rolig i nettet ved siden af jollen.

Nu har vi så problematikken igen, idet brormand igen skal have taget et billede. Denne gang har jeg dog flottet mig, og fundet en tynd handske frem, som han tager på i håbet om at den kan beskytte hånden en smule. Denne gang går det dog ikke bedre end første gang, og gedden klapper sammen om en af de andre fingre, og denne gang ser det virkelig ud til at gøre nas. Men alligevel får vi taget et fint billede af gedden, hvorefter den bliver sat ud på samme både som den første. Denne gedde var lidt større, og rundende lige de 7 kg.

Efterfølgende må vi konstatere at geddetanden virkelig har været dybt inde i fingeren på min bror, og at blodet mere eller mindre bare pisser ud af fingeren på ham. Efter noget tid får han det dog nogenlunde under kontrol og får næsten stoppet blodet via pudsekluden.

Efterfølgende valgte vi at vende snuden hjemad, idet min bror ikke kunne fiske mere, og vigtigere så havde mor aftensmaden klar derhjemme, hvilket ingen af os havde lyst til at misse. Alt i alt var det en fremragende tur rent fiskemæssigt, men er sikker på at min bror selv husker hans libgrip næste gang han skal med på geddetur.

 


Relaterede Artikler

Bind din egen geddeflue

Fluebinding

1

Havørreder i efteråret – En tur med gode fisk og hygge

Fisketure

1

Brendas Mor

Fluebinding

1