Vinter gedde

Vinter gedde

Geddetur med Kasper fra FiskeFoto

Over en længere periode havde Kasper og jeg snakket om at vi skulle finde en dag, hvor vi begge havde tid til at tage på en fisketur sammen. Da vi havde fundet frem til en dato hvor vi begge kunne, så var det næste spørgsmål om hvor vi skulle tage hen, og hvad vi skulle fiske efter. Kasper kender rigtig mange gode steder at fiske, så han havde hurtig en del bud på steder vi kunne tage hen. Vi endte dog med at vælge en større sø som jeg har fisket en del i, og som har givet mange gode gedder og aborre om sommeren. Pga. af at søen ikke har givet de store afkast i vintermånederne, så var vi begge lidt skeptiske for om vi kunne fange noget der. Men søen ligger imellem hvor vi bor, hvilket gjorde at vi hver især ikke skulle køre så langt hvilket gjorde at vi valgte den.

Ankomst til søen

Dagen stod i fiskeriets tegn, så hele søndagen var afsat til fiskeriet. Jeg mødtes med Kasper ved søen omkring kl. 9 om morgen, hvorefter vi stille og roligt fik pakket vores grej frem, samlet stænger og langt altsammen i båden. Herefter sejlede vi stille og roligt fra land, og håbede på at ekkoloddet ville vise os en masse gode fisk i løbet af dagen.

Fiskeriet

Fiskeriet startede sløvt, og vi mærkede ikke noget eller så nogle gode fisk på ekkoloddet de første par timer. Jeg havde valgt at fiske med nogle halvstore woblere, som jeg tidligere havde haft held med at bruge i søen. Men da vejret var koldt og vandet endnu koldere, så vidste jeg ikke om de kunne kaste en gedde af sig. Idet jeg max fiskede i 2-3 meters dybde, og gedderne formentligt ville stå tæt på bunden i det kolde vand.

Kasper havde lagt en anden plan, og fiskede på bunden. Han havde 2 stænger ude, den ene med en død skalle som han havde til at ligge på bunden, og håbede på en gedde ville komme forbi og tage den. Endvidere havde han selvfølgelig valgt at tage en hel spand med af døde skaller, man skal jo ikke gå ned på agn. På den anden stang fiskede han med jigs, som han også fiskede på bunden. Han benyttede sig på dagen af The ned rig, som man kan se til mere til her.

Wobleren

Det skulle dog vise sig at være lidt sværere at få fiskene i tale, end vi havde håbet på. Men efter et par timers fiskeri kom det første hug, som heldigvis var på min stang. Hugget kom på min favorit wobler, som jeg efterhånden har fanget rigtig mange gedder på samt en enkelt meget aggressiv aborre.

Fangsten

Jeg fiskede med wobleren over et område med omkring 4 meters dybde, hvor der om sommeren vokser mange planter på bunden og derfor plejer at være et godt sted. Men her om vinteren er der kun sandbund, og ligner ikke noget sted der burde have nogle fisk. Men alligevel var der en gedde, som havde valgt denne plads som sit spisekammer. Gedden fightede desværre ikke så meget, og fulgte mere eller mindre bare med ind til båden, hvor vi fik taget et billede og gedden efterfølgende blev genudsat.

Herefter skete der ikke det vilde, og vi kunne ikke rigtig få flere fisk til at bide. Heldigvis havde Kasper været så venlig at tage nogle øller og lidt mad med, som vi brugte det sidste af dagen på at få indenbords, inden vi igen tog hjemad.

Har du spørgsmål til fisketuren, eller bare generelt til vores fiskeri. Så skal vi være velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvorefter vi vil gøre vores bedste for at besvare den. 


Relaterede Artikler

De bedste kystpladser til havørreder på Djursland

Artikler

1

TFO Axiom ii-x - Anmeldelse & test

Anmeldelser

1

Brendas Mor

Fluebinding

1